COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pe patru străzi din capitală vor fi amenajate benzi pentru transportul public

Pe patru străzi din capitală vor fi amenajate benzi pentru transportul public

Pe patru străzi din capitală urmează să fie amenajate benzi dedicate transportului public. Cel puțin asta anunță reprezentanții Primăriei Chișinău.

Primul indicator a fost instalat pe strada A. Pușkin. Totuși, deși parcările sunt interzise pe această porțiune de drum, șoferii par să ingnore restricțiile.

Dintre cele patru străzi, până acum semnele de circulație au apărut doar pe strada A. Pușkin. Astfel, banda rezervată este accesibilă doar troleibuzelor și autobuzelor, parcările fiind strict interzise.

Totuși, din imaginile surprinse de AGORA observăm că porțiunea de drum rezervată troleibuzelor este folosită și de ceilalți șoferi. Mai mult, uneori banda dedicată se transformă în parcare.


„Pentru a asigura funcționarea eficientă a străzilor amenajate cu bandă rezervată, în calitate de coridor de transport, rugăm respectuos să respectați regimul de parcare și să nu staționați sau să parcați pe trotuar, în intersecții, sau pe prima bandă”, se arată într-un mesaj adresat șoferilor, publicat de viceprimarul Victor Chironda.

Autorii proiectului își propun astfel să fluidizeze traficul și să eficientizeze circulația transportului public. Reprezentanții Primăriei susțin că în proiect sunt incluse patru străzi:

  • str. Alexandr Pușkin
  • str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni
  • str. Alexei Mateevici
  • bd. Ștefan Cel Mare

Despre aceasta anunță viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, pe pagina sa de Facebook. Lucrările de instalare a indicatoarelor au început la 1 mai.

Anterior, autoritățile locale promiteau primele rezultate până la finele verii anului trecut. În proiect erau incluse străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load