Pe care străzi din capitală vor circula autobuzele noi?

Pe care străzi din capitală vor circula autobuzele noi?

Cele 31 de autobuze noi care vor trece în proprietatea Primăriei Chișinău ar putea circula pe străzile N. Testemițanu, Albișoara și Nicolae Milescu Spătaru.

Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința Primăriei, de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Codreanu a declarat că responsabilii de la Regia Transport Electric Chișinău, Parcul Urban de Autobuze, Direcția generală transport analizează cele mai problematice sectoare din Capitală, unde lipsește cu desăvîrșire transportul public de capacitate mare.

Codreanu spune că, cel mai probabil, aceste autobuze vor fi lansate pe străzile Testemițanu și Albișoara.

”Am discutat despre traseele din oraș care nu au astăzi transport public. Am primit în ultimele trei luni plîngeri de pe strada Testemițanu, Albișoara. Aici nu sînt nici autobuze, nici troleibuze”, a declarat edilul.

O altă stradă pe care vor fi lansate autobuzele noi este una din sectorul Ciocana al Capitalei.

”Pe strada Milescu Spătaru este transport public, dar nu suficient. Acestea sînt cele mai problematice zone”, a comunicat Codreanu.

Cîștigător al licitației de procurare a celor 31 de autobuze este compania turcească Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. La concurs a participat și un alt agent economic turc, ”BMC Truck & Bus”. Primarul interimar mai susține că dacă nu va fi depusă nicio contestație din partea celuilalt ofertant, atunci pe data de 20 februarie Primăria Chișinău va putea semna contractul cu agentul economic.

Licitația de procurare a autobuzelor a fost lansată pe 2 ianuarie. Pentru 2019, municipalitatea a alocat 80 de milioane de lei pentru achiziționarea autobuzelor.

”Licitația nu a fost bazată pe prețul cel mai mic. Criteriul de bază al licitației a fost preț-calitate. Agentul economic mai oferă doi ani garanție după semnarea contractului, inclusiv pentru deservire, piese, combustibil”, a declarat primarul interimar.

Astfel, cele 31 de autobuze vor intra în proprietatea municipiului doar după ce va fi semnat oficial contractul.
 

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load