Pavilionul din parcul Valea Trandafirilor, în stare deplorabilă (FOTO)

Pavilionul din parcul Valea Trandafirilor, în stare deplorabilă (FOTO)

Soarta clădirilor vechi, lăsate în paragină, din cartierele și parcurile capitalei, rămîne incertă, deși ele afectează serios aspectul orașului.


În multe cazuri, autoritățile spun că nu pot întreprinde nimic pentru a remedia situația, întrucît aceste imobile nu mai aparțin statului. 


Un exemplu în acest sens este și pavilionul din parcul „Valea Trandafirilor”, construit încă în perioada sovietică și care a fost proiectat ca școală de marină pentru elevi. 


Contactat de Noi.md, arhitectul-adjunct al Primăriei Capitalei, Alexei Țurcan ne-a comunicat că obiectul a fost vîndut încă în 2005, iar în ultimii ani proprietarul nu a înștiințat autoritățile municipale asupra vreunui plan de reconstrucție a imobilului.


„Această clădire este în proprietatea unui agent economic. În ultimi ani nu a fost emis niciun act în privința clădirii. Este o construcție de cultură și agrement și așa și trebuie să rămînă. În septembrie 2018, s-a permis amplasarea unui gard provizoriu pentru a restricționa circulația spre puntea care este pe lac, la solicitarea Departamentului Situații Excepționale. Este tot ce se cunoaște despre această clădire”, a relatat  Țurcan.


 Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load