Patru blocuri de locuit din capitală, rămîn pentru două săptămîni fără apă caldă

Patru blocuri de locuit din capitală, rămîn pentru două săptămîni fără apă caldă

Termoelectrica a început lucrările de modernizare a ultimului tronson de conducte termice de 500 metri din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, informează Noi.md.


Pe același segment, anii trecuți, a fost înlocuită restul porțiunii de peste 1,5 km de conducte termice, veche de peste 40 ani.


Lucrările, ce presupun înlocuirea unui tronson de conducte termice cu diametrul nominal de 500 mm cu altul de 300 mm, pe o lungime totală de jumătate de kilometru, vor fi efectuate de o echipă de specialiști, care vor lucra la acest segment până în a doua jumătate a lunii iunie.


În cadrul ședinței cu specialiștii, Veaceslav Eni, directorul Termoelectrica, a spus: ”Pe acest traseu livrăm căldură pentru 16 blocuri locative din zonă. Poziționarea conductei permite folosirea ei ca traseu de rezervă ce poate alimenta, în caz de necesitate, alte 22 blocuri locative și 16 clădiri publice, printre care două spitale și două grădinițe”.


În contextul acestor lucrări, peste 10 blocuri locative din regiune urmează a fi conectate la un tronson provizoriu, iar alte patru adrese, pentru care nu s-a putut identifica nicio altă ieșire din situație de aprovizionare cu agent termic, urmează a fi în deconectare pentru 13 zile. Este vorba de blocurile locative de pe următoarele adrese: str. B. Bodoni, 28/1; 28/2; str. Gr. Vieru, 3; 5; str. A. Pan, 4.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load