COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PAS cere moratoriu pe construcțiile din Centrul istoric al orașului

PAS cere moratoriu pe construcțiile din Centrul istoric al orașului

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) propun un proiect prin care să fie impus un moratoriu pe construcțiile din Centrul istoric al orașului Chișinău.

Potrivit PAS, în ultimii ani, Centrul istoric al orașului degradează și este distrus, în mod abuziv, de companiile imobiliare. Complexul din strada Mihai Eminescu, complexul din strada Avram Iancu, complexul din strada Vlaicu Pîrcălab, dar și cazul cafenelei „Guguță”, sînt doar cîteva exemple care au scandalizat opinia publică și au adus un prejudiciu enorm municipiului Chișinău, notează tv8.md.

Potrivit lui Vasile Gradinaru, președintele fracțiunii PAS în CMC, în condițiile în care Centrul istoric al orașului este permanent supus unor atacuri ale dezvoltatorilor de rea-credință, iar elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal poate dura un an, este imperios să se stabilească un moratoriu asupra eliberării oricăror acte permisive pentru construcții, dar și asupra construcțiilor în derulare, care nu au toate actele permisive ajustate la prevederile legale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load