Parcul Valea Trandafirilor va arăta în curînd altfel

Parcul Valea Trandafirilor va arăta în curînd altfel

Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi reabilitat, pentru prima dată, după aproape 40 de ani. Astăzi acolo era forfotă mare. Muncitorii lucrau de cu zor la demontarea bordurilor vechi şi frezarea trotuarelor.


În cîteva zile, vor începe montarea pavajului, amenajarea pistelor pentru biclişti, dar şi a spaţiilor verzi. Autorităţile promit că din iunie parcul Valea Trandafirilor va deveni cel mai mare parc reabilitat din Capitală cu toate comodităţile pentru vizitatori.


În parcul Valea Trandafirilor muncitorii demontează bordurile vechi şi le instalează pe cele noi. Au fost montate deja peste opt mii de bucăţi de bordură.


O altă echipă de muncitori frezează asfaltul vechi pe alei, pentru ca să înceapă montarea pavajului nou.

Primăria şi-a propus să repare aici aproape 6 kilometri de trotuar şi să amenajeze 4 kilometri de pistă pentru bicilişti.


Proiectul prevede şi înlocuirea sistemului de apeduct vechi de pe teritoriul parcului, dar şi amenajarea zonelor verzi cu flori şi gazon.


Autorităţile dau asigurări că în trei luni lucrările vor fi finalizate, iar parcul va capătă un sulfu modern.


Pînă acum muncitorii au reuşit să instaleze în parc peste 300 de piloni cu becuri LED. Astfel în cîteva luni, municipalitatea a înregistrat o economie la energia electrică de 40 la sută. Lucrările de modernizare a parcului costă municipalitatea 13,7 milioane de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load