Parcul „Dendrariu” are propria sa alee de brazi (FOTO)

Parcul „Dendrariu” are propria sa alee de brazi (FOTO)

Parcul „Dendrariu” s-a ales cu o alee de brazi. Despre aceasta anunţă Primăria Capitalei, potrivit căreia, pe parcursul zilei de azi, au fost plantaţi 22 de molizi argintii, notează NOI.md.


La acțiunea de plantare a puieților de molid a participat însăşi primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, care, din sursele proprii, a cumpărat un brad, ceilalţi fiind achiziționați din sursele ÎM „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi” de la o pepinieră din oraşul Bălți. Costul unui puiet este de 850 de lei.


Brazii plantaţi sînt cu bulgăre de pămînt, au 10 ani și o înălțime de 2-2,5 metri fiecare. Aceștia au fost sădiţi în calitate de compoziție de landșaft din arbori de conifere.


Peste ani, brazii vor putea fi folosiţi ca pomi de Crăciun, la sărbătorile de iarnă, în Piața Marii Adunări Naționale, anunţă Primăria. Iar prin această acţiune, municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chişinău și care a ajuns să fie instalat şi împodobit în centrul Chişinăului.


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load