COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parcarea automobilelor pe mai multe străzi centrale va fi interzisă

Parcarea automobilelor pe mai multe străzi centrale va fi interzisă

Parcarea mașinilor pe străzile din zona istorică a capitalei va fi interzisă, anunță autoritățile capitalei, conform unei dispoziție emise la începutul lunii martie curent.

Regia "Exdrupo"confecționează stîlpi de protecție și îi instalează pe trotuarele arterelor cu flux major de transport public și anume: str. Al. Pușkin, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. A. Mateevici, bd. Grigore Vieru. De asemenea, vor fi desfășurate lucrări minore de reparație a trotuarelor, iar reabilitarea pavajului este planificată pentru anul 2021.

Potrivit autorităților, parcările amenajate în spic pe trotuarele arterelor din zona istorică a orașului, contribuie la diminuarea capacității de trafic a străzilor, generînd ambuteiaje și devieri de la orar pentru transportul public de linie. De asemenea, parcările pe trotuare fac mai dificilă circulația pietonală. Automobilele parcate reduc din accesibilitatea trotuarelor în special a persoanelor cu mobilitate redusă.


În același timp, autoritățile anunță că pe străzile fără transport public de mare capacitate, parcarea este în continuare permisă. În acest an, Primăria planifică să amenajeze noi locuri de parcare pe carosabil sau din contul redimensionării trotuarelor pe toate străzile din zona centrală a orașului.

Direcția generală Transport mai anunță că finalizează proiectul ce prevede instalarea pilonilor de fontă pe toată lungimea bulevardului Ștefan Cel Mare, în scopul securizării trotuarelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load