TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opt tone de pomușoare, vîndute în cîteva ore la un festival

Opt tone de pomușoare, vîndute în cîteva ore la un festival

Tîrgul pomușorelor a colorat duminică sectorul Ciocana, al Capitalei. 28 de producători au vîndut în doar cîteva ore opt tone de pomușoare. Vizitatorii au putut cumpăra mure, coacăză și zmeură.

Atracția evenimentului a fost ioşta, un fruct obținut prin încrucișarea coacăzei cu agrișul.

"Este deosebit prin mărimea lui. Este mai voluminoasă decît coacăza neagră şi la gust este dulce acrișor. Cine nu prea acru ţi cine nu iubeşte prea dulce îi prinde pe fiecare client, mai ales copii. Am venit cu o maşină plină şi nu ţinem cont deoarece merge foarte bine", a spus Corina Pleșca, producător de pomuşoare.


Un kilogram de ioştă a fost vîndut cu 50 de lei.

Elena Vetrici a venit la tîrg cu goji. Ea deţine o plantaţie ce se extinde pe o suprafaţă de şase hectare. Un kilogram costă 200 de lei.

"Fructele de goji în diferite stadii, fructe proaspete, fructe uscate, fructe în mere de albină, în sirop de zahăr şi chiar şi frunzele de goji care sînt preparate ceaiuri un puternic antioxidant", a zis Elena Vetrici, producător de pomuşoare.

Unii au venit la tîrg în speranța că vor găsi prețuri mai mici decît la piață. Doar că au plecat dezamăgiți.

Totuși, vizitatorii afirmă că tîrgurile sînt bune, în primul rînd, pentru faptul că aici nu sînt intermediari, ceea ce le oferă ocazia să cunoască producătorii.

Festivalul Summer Berry Fair este la a treia ediție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load