Opinie: Direcțiile Primăriei activau ineficient și netransparent

Opinie: Direcțiile Primăriei activau ineficient și netransparent

Multe dintre direcțiile Primăriei, care au fost reorganizate printr-o decizie a Consiliului Municipal, activau ineficient și netransparent.

Din această cauză chișinăuienii nu puteau beneficia de servicii de calitate. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vorpos” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor Stas Vartanean susține că nu era clar cu ce se ocupă unele dintre direcții, dar acestea cheltuiau anual sume semnificative de bani. „Nu era clar ce face Direcția agricultură în cadrul Primăriei, dar cheltuia anual peste jumătate de milion de lei. Direcția socio-ecologică, cu un buget de 1,5 milioane de lei, la fel, nu era clar cu ce se ocupa”, a spus Stas Vartanean.

Activistul civic Sergiu Ungureanu consideră benefice fuzionările care au loc în cadrul Primăriei, pentru că acest lucru schimbă situația și schimbă legăturile dintre oameni, dar acesta este doar jumătate de pas. „Mai departe trebuie să se lucreze concret asupra creării mecanismelor care nu ar permite activitate ineficientă. Trebuie totul să fie mai transparent și acest mecanism trebuie să stîrpească din rădăcină fărădelegile”, consideră Sergiu Ungureanu.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat un proiect de decizie în ședința de miercuri, 7 februarie, conform căreia Direcția socio-ecologică fuzionează cu Direcția generală locativ-comunală și amenajare, Direcția agricultură și alimentație fuzionează cu Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale, Direcţia cultură este absorbită de Direcția generală educație, tineret și sport, iar Direcția sănătății și Direcția fondului municipal Chișinău de susținere a populației fuzionează (prin absorbție) cu Direcția generală asistență socială.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load