COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Dacă oamenii noștri vor da dovadă de înțelepciune, orașul nostru va înflori (VIDEO)

Opinie: Dacă oamenii noștri vor da dovadă de înțelepciune, orașul nostru va înflori (VIDEO)

Locuitorii Chișinăului ar trebui să țină minte că soarta orașului nostru este în mîinile noastre și nimeni în afară de noi nu o va decide, ei trebuie să iasă, să dea dovadă de înțelepciune și să voteze.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din municipiul Chișinău, transmite Noi.md.

El a menționat că orașul nostru, care cîndva era cîntat precum o floare de colț, în ultimele decenii nu prea are noroc.


„El a devenit unul dintre cele mai neîngrijite orașe nu numai din Europa, ci și din țările CSI. Probabil că nu veți găsi nicăieri astfel de trotuare avariate și murdare, pe care se mai vînd în centru și produse alimentare. Asta în ciuda faptului că aproape jumătate din populația Moldovei, care a fost alungată din țară din cauza șomajului, are grijă de alte orașe, le construiește, are grijă acolo de locuitorii lor”, a spus Valerii Demidețki.

„Cum s-a întîmplat acest lucru? Odată pasărea a fost întrebată: cum zbori? Ea s-a pus pe gînduri, a căzut și a murit. Pe pămîntul nostru de mii de ani au trăit oameni care au găsit cumva o limbă comună unul cu celălalt. Pînă cînd în această problemă nu au intervenit politicienii. Ultima dată acest lucru a avut loc cu cîteva decenii în urmă, cînd am ajuns pînă la sînge, cînd am alungat din nou aproape jumătate din oameni din țară și ne-am transformat în una dintre cele mai sărace țări de pe continent”, a continuat el.

„Cum să rezolvăm această situație? Greu de spus. Căci noi singur alegem acești politicieni. Și nu observăm, în același timp, că politicienii escroci care se cațără pînă la etajele superioare ale puterii, se înțeleg foarte bine între ei, mai ales în privința spălării creierilor oamenilor care sînt chemați mereu pe baricade pentru a fi jefuiți și sărăciți", a subliniat Valerii Demidețki.

El și-a exprimat speranța că această perioadă de nenoroc, care durează de zeci de ani, se va sfîrși, poporul nostru va da dovadă de înțelepciune, iar orașul nostru va înflori.

„Pentru aceasta, trebuie doar să ieșiți și să țineți minte că soarta orașului nostru este în mîinile noastre. Nimeni, în afară de noi, nu o va decide. Ieșiți, dați dovadă de înțelepciune și votați fără să acordați prea multă atenție politicienilor noștri”, a declarat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load