COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Dacă Chirtoacă a numit Kaufland lumină, eu i-aş spune întuneric

Opinie: Dacă Chirtoacă a numit Kaufland lumină, eu i-aş spune întuneric

Supermarketul Kaufland de la Botanica a produs o impresie de neuitat asupra orășenilor.

O chişinăuiacă a descris în rețelele de socializare impresiile sale despre noul centru comercial și a menționat că practic nu există produse moldovenești pe rafturi.

- Dacă Chirtoacă a numit acest magazin drept lumină, eu i-aş spune întuneric. Cînd am intrat, mi s-a părut că astăzi este ultima zi înainte de sfîrșitul lumii, sau de un război sau de un dezastru natural. Mulțimi de oameni cu cărucioare apucă totul, prin magazin nu ai cum trece! Un fel de nebunie. M-am uitat la marfă. Ardei - 56 de lei pe kilogram, în schimb este din Uniunea Europeană! Roșiile, ceapa, cartofii, verdeața – de asemenea. De la preţuri te ia groaza! Doar prunele uscate par să fie din Moldova. Înghețata - totul este de import, nici un pachet de îngheţată de la noi, moldovenească. Stau ca nişte orfani colea 3 titluri de lapte moldovenesc, iar alături - 30 de titluri de lapte românesc. Ia să-mi spuneţi, la ce aş avea nevoie de lapte românesc? Noi nu-l avem pe al nostru? Sau iaurt românesc, smîntîna, brînzeturile? Apropo, am încercat brînza feta românească la 16 lei per 100 de grame (au ei acum aşa o poantă, pentru a nu speria cu prețurile). Absolut fără gust! Fără gust, fără miros. Ei bine, de ce am nevoie de cîrnați sau șuncă românească (apropo, absolut fără gust), cînd am văzut în repetate rînduri românce care își cumpără cîrnați de casă în Piața Centrală și se plîng că la ei nu găseşti aşa gust și că merg deseori la Chișinău pentru turnee alimentare, pentru cîrnați, brînză feta și alte lucruri”, a scris chişinăuianca.

Potrivit acesteia, deseori bucureștenii vin la Chișinău și, „mîrîind de plăcere”, mănîncă pelmeni din magazinele locale, de care la ei nu găseşti.


„În acelaşi timp, în Kaufland, oamenii noștri cumpără raviole umplute cu un fel de masă verde mîrşavă. Vreau să le spun: „Oameni, treziţi-vă! De ce cumpăraţi porcăria aceasta? Noi avem o ţară nemaipomenită, soluri nemaipomenite, produse unice, cu gust neobişnuit!”. Și pe urmă îmi dau seama – produsele sînt ROMÂNEŞTI. Rafturile sînt umplute cu vin românesc, care este considerat a fi de calitate scăzută în lume. Da, există vin franţuzesc, italian şi de cîteva ori poţi da peste sticle cu vin autohton! Da, sînt în vînzare caracatițe, stridii, somon. Există vînzări promoţionale de bunuri de uz casnic, dar nu va dura mult timp”, spune femeia.

Ea a menționat că în supermarket „nu există o singură inscripție în rusă, nici o singură etichetă, nici un singur indicator”.

- Tot personalul de servicii, inclusiv casierii, vorbește numai moldovenește. Nu, nu românește, credeţi-mă, or aud diferența! Dacă sînt întrebați în rusă, ei înțeleg, dar răspund în limba moldovenească. Astfel, trebuie de înţeles că acest Kaufland a eliminat de pe lista vizitatorilor săi 30% din populația de limbă rusă din Moldova și toți turiștii care vin aici? Sau este teritoriul României, cum ar fi o ambasadă? Fiind prin România, am fost de mai multe ori pe la Kaufland. Spaţii goale, aproape că lipsesc cumpărătorii și mulți casierii au încercat să răspundă în rusă soțului meu! Și avem contrariul. Eu personal nu mai merg în Kaufland-ul lor! - a încheiat autorul postării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load