COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Chișinăul se confruntă cu aceleași probleme ca și Odessa

Opinie: Chișinăul se confruntă cu aceleași probleme ca și Odessa

Chișinăul se confruntă cu aceleași dificultăți ca și Odessa, unde patrimoniul istoric a fost atît de activ "păzit", încît toate investițiile au plecat din centrul orașului, deoarece a construi în alte raioane s-a dovedit a fi de 2-3 ori mai ieftin și mai rapid.

Despre acest lucru a declarat pe blogul său arhitectul, membru al Consiliului de urbanism Denis Nedeoglo.

El a subliniat că în perioada anilor '90 ai secolului trecut, funcționarii din Odesa nu au rămas în urma celor de la Chișinău, de aceea de multe clădiri istorice sînt lipite anexe sălbatice.


"Așa și stă centrul istoric ruinat, vrem un astfel de scenariu? Dar puțini dintre cei care strigă tare că trebuie să "luăm și să interzicem totul", înțelege că orașul nu este doar fațadele clădirilor, dar și o "moștenire" bogată de comunicații inginerești, aflate în stare ruinată. Cine știe că pînă acum în ”centrul” istoric există clădiri în care nu există încălzire centrală și canalizare? Un număr foarte mare de comunicări distruse este mult mai periculos pentru "patrimoniul istoric", despre care toată lumea iubește să vorbească. Cum rezolvăm această problemă? Statul are bani pentru asta? Poate e timpul să avem curaj și să începem să spunem adevărul evident?",a spus arhitectul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load