TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Candidații la șefia capitalei trebuie să se axeze pe probleme, nu pe bătălii

Opinie: Candidații la șefia capitalei trebuie să se axeze pe probleme, nu pe bătălii

După alegerile locale din 20 octombrie curent, la nivel de consilii sătești, raionale și municipale trebuie să fie aceeași majoritate politică precum la nivel central, între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor (PSRM).

Despre aceasta președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Tv8.md.


„Eu am propus ca după alegerile locale să-i alegem pe președinții de raioane împreună; socialiștii cu cei din Blocul ACUM. Astfel, dacă la nivel raional cei mai mulți consilieri vor fi aleși din partea socialiștilor, președinte ar putea fi numit un reprezentat al PSRM, iar dacă după numărul de consilieri pe poziția a doua s-a clasat Blocul ACUM, reprezentantul blocului ar putea fi numit vicepreședinte și viceversa”, a spus Igor Dodon.

Cît ține de alegerile din municipiul Chișinău, șeful statului este de părere că: „atît candidatul socialiștilor, cît și cel din dreapta trebuie să se axeze pe problemele Capitalei. Dacă noi vom găsi limbă comună atunci în primul rînd vor cîștiga chișinăuienii”, a declarat șeful statului.

Pe data de 20 octombrie curent, concomitent cu alegerile locale, în trei circumscripții uninominale vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load