TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O nouă construcție a creat probleme locuitorilor din sectorul Ciocana (VIDEO)

O nouă construcție a creat probleme locuitorilor din sectorul Ciocana (VIDEO)

Mai mulți copaci au fost dați la pămînt noaptea trecută. S-a întîmplat în sectorul Ciocana, acolo unde o companie construiește un bloc locativ.


Defrișările neanunțate i-au indignat pe locatarii din preajmă, care spun că anume ei au sădit, cîndva, arborii. Oamenii acuză muncitorii de pe șantier că au tăiat copacii și au chemat poliția. Conducerea firmei de construcție nu a oferit, pînă la această oră, un comentariu despre situația creată, transmite tv8.md.


Așa arăta astăzi locul pe care, pînă aseară, copacii erau la locul lor. Cînd au ieșit din case, oamenii au găsit arborii la pămînt.


„Ne-au tăiat copacii noaptea. Ce vor s facă aici? Intrare și ieșire de la bloc”.


„Noi i-am sădit și acum ei i-au tăiat”.


„E una lîngă alta. Unde vor ieși copiii? Vor ieși direct în mașină”.


„Și terenul de joacă tot îl vor lua. El a fost o dată mutat”.


Oamenii au arătat cu degetul spre muncitorii de pe șantier. Ne-am apropiat de ei pentru a vedea dacă au vreo treabă cu defrișările din curte, dar au negat că ar fi implicați în aceste acțiuni.


Locatarii din preajmă a mai acuzat firma de construcție și de faptul că ar fi ridicat ilegal o anexă a blocului locativ.


„Ne-am spus că vor fi doar partea aceasta. Dar blocul ăsta am înțeles că e neautorizat. Veți merge la Primărie? Desigur, vom cere ce ni se cuvine nouă”.


Pînă la difuzarea reportajului, administrația companiei de construcție nu a oferit o reacție în legătură cu acest scandal. Potrivit Inspectoratului Ecologic de Stat, persoana care se face vinovată de tăierea copacilor va fi amendată în funcție de numărul acestora, a speciei și a grosimii. Amenda poate ajunge pînă la 15 de mii de lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load