COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O haită de maidanezi terorizează locuitorii unui cartier din sectorul Botanica

O haită de maidanezi terorizează locuitorii unui cartier din sectorul Botanica

Se tem pentru viața copiilor din cauza cîinilor maidanezi care le-au invadat curtea. Mai multe familii de pe strada Grenoble 130 din sectorul Botanica al Capitalei au sesizat autoritățile din cauza animalelor agresive, dar nimeni nu ia nicio măsură.

Problema a apărut în luna februarie. De atunci, părinții sînt nevoiți să îi însoțească permanent pe copiii care ies afară la joacă, transmite publika.md.

”Eu mă tem. Uitați-vă, am fost mușcată de un cîine. Priviți, mușcătura de cîine. Nu e tare, dar m-a mușcat. Eu sînt în vîrstă, dar dacă vor ataca așa copiii. Să ieșim din casă nu putem, toate pisicile le mănîncă. Ajutați-ne, vă rog”.

”Să ieșim afară cu copilul nu putem. Cîinii îndată atacă copilul, iar eu nu pot face nimic. De două ori l-a atacat. El deja s-a speriat. Cînd vede cîini pune mîna pe piatră și îmi zice că trebuie să aruncăm. Seara este imposibil să mergi pe aici. Ne atacă”.

”Mai ales scara noastră și scara aceasta, aici e haita de cîini și copiii se tem să iasă afară. Chiar intră și dorm și pe scări. Copilul meu o dat să iasă afară și s-a speriat. Noroc că un vecin era acasă, căci eu nu eram acasă”.


Natalia Balaban spune că băiatul ei de nouă ani a fost atacat de cîteva ori de haita de cîini.

”Copilul meu a fost tratat cu medicamente neurologice, deoarece el a început să se bîlbîie din cauza sperieturii. O dată el a fost atacat de zece cîini. Am apelat la Primăria orașului Codru, la Autosalubritate. Iată o lună de zile, pînă ce nu s-a rezolvat nimic. Cîinii se adună și se adună în continuu”, a spus locatara, Natalia Balaban.

Femeia susține că animalele se strîng deoarece la cîțiva metri de bloc este o groapă de gunoi. În plus, una dintre vecine le-ar da de mîncare animalelor agresive cărora le-a amenajat şi un adăpost.

”Este o vecină. Este o doamnă în vîrstă, care permanent ia hrana din gunoiște, selectează hrana și îi hrănește zilnic. A improvizat aici în preajmă o casă și le-a făcut lor să le fie comod. Este un focar de infecție foarte periculos”, a mai spus locatara, Natalia Balaban.

Am încercat să vorbim cu femeia respectivă, însă aceasta nu ne-a deschis ușa.

Locatarii au făcut apel la toate instituțiile responsabile, inclusiv întreprinderea municipală Regia Autosalubritate, dar în zadar. Directorul Regiei, Eugeniu Axentiev, pe care l-am sunat pentru a afla dacă știe situația, ne-a spus că astăzi este zi de odihnă și să revenim mîine dimineață cu un apel.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load