COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O fetiţă de nouă ani din capitală a obţinut locul II la un concurs internaţional de pian

O fetiţă de nouă ani din capitală a obţinut locul II la un concurs internaţional de pian

La doar nouă ani, Elina Nicolăescu din Chişinău a obţinut locul II la un concurs internaţional de pian. Competiția se organizează anual la Paris însă anul acesta, din cauza pandemiei, totul s-a desfăşurat online.

Elina Nicolăescu s-a înscris acum doi ani la şcoala de muzică din Chişinău "Maria Bieşu". Fetiţa a fost îndrumată de profesoara ei să participe la concursul internaţional din Franţa "La saison culturelle". Piesa care i-a adus succes este "Joc" de David Fedov.

"Din cauza carantinei nu am mai putut pleca, de aceea concursul a fost online, am filmat un video în care cînt şi l-am trimis juriului. Nu pot să zic că cineva mă inspiră atunci cînd cînt, doar că sufletul îmi spune că ar vrea să cînt la pian."

Profesoara sa, Marina Kutukova, a ghidat-o de la primele note muzicale, transmite publika.md.

"Pentru a obţine succes în muzică, pe lîngă faptul că trebuie să ai un auz muzical bun, memorie şi ritm, trebuie să munceşti foarte, foarte mult, să ai răbdare şi să vrei să fii mereu primul. Elina este aşa."

Mama Elinei spune că succesul vine din pasiune şi multă muncă.

"Dragostea asta nemărginită pentru muzică vine din copilărie. Muzică este o artă a sufletului, este o lumină, iar noi vrem ca în această lumină să crească copiii noştri. Orice succes este un efort, asta înseamnă multă muncă zi de zi."


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load