TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Nu vom mai avea ambuteiaje în orele de vîrf

Nu vom mai avea ambuteiaje în orele de vîrf

Ambuteiajele de pe principalele străzi din capitală ar putea fi soluționate.


Cel puțin asta promit autoritățile locale care susțin că au inițiat procedurile de dotare a mai multor semafoare cu dispozitive de control la distanță. Astfel, pe străzile magistrale, în orele de vîrf, va fi instituit principiul „undă verde”.


„Culoarea verde pe străzile magistrale va dura un minut și jumătate în funcție de trafic. Pe străzile secundare sînt mai puține mijloace de transport. Pentru noi e important să fluidizăm traficul pe magistrale”, a spus primarul interimar Adrian Talmaci.


Șeful direcției Transport, Adrian Boldurescu a adăugat că în prezent Regia Exdrupo face măsurătorile necesare, astfel ca în viitorul apropiat un șir de semafoare să fie conectate la unda verde în orele de vîrf. Boldurescu estimează că în maxim 3 minute traficul pe aceste segmente se va fluidiza:


„Pe strada Pușkin de la Ștefan Cel Mare pînă la bulevardul Renașterii sînt 2 semafoare care urmează să fie modernizate și să funcționeze cu undă verde pentru a scoate ambuteiajul. Același lucru va fi făcut pe strada Bănulesc Bodoni și pe șoseaua Hîncești la ieșirea din oraș. Astfel cei care vor să iasă din oraș să poate ieși mai liber. Și pe strada Muncești vom face un coridor verde”.


De asemenea, șeful de la Trasport spune că semafoarele vor avea capacitatea de a memora care este intervalul de ore de vîrf, iar timpul de așteptare în ambuteiaj se va reduce de la 15 la 7 minute.


Pentru început vor fi modernizate 17 semafoare cu sistem de control la distanță. În acest sens din haznaua statului au fost alocate 1,5 milioane de lei.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load