COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nereguli în activitatea Direcției generale locativ-comunale

Nereguli în activitatea Direcției generale locativ-comunale

În activitatea Direcției generală locativ-comunală şi amenajare au fost depistate mai multe nereguli, arată un raport de audid al Curții de Conturi pentru perioada anilor 2018-2019.

Raportul a fost audiat astăzi, în cadrul unei ședințe cu participarea primarului Ion Ceban și președintelui Curții de Conturi, Marian Lupu. Potrivit lui Ceban, este pentru prima dată cînd un primar al municipiului Chișinău a acceptat să participe la astfel de ședințe.

"Este regretabil faptul că, potrivit Curții de Conturi, pe parcursul anilor recomandările făcute în urma misiunilor de audit nu au fost luate în calcul de către primăria Chișinău, deși erau depistate mai multe încălcări în activitatea subdiviziunilor municipale. În cadrul auditului de astăzi, la fel au fost depistate mai multe nereguli în activitatea Direcției generală locativ-comunală şi amenajare încă în luna februarie, anul curent, am solicitat printr-o dispoziție ca toate recomandările a tuturor misiunilor de audit să fie luate în calcul, iar neregulile depistate să fie înlăturate", a menționat Ceban.


Edilul a cerut rapoarte de la unitățile structurale ale autorităților publice municipale cu privire la remedierea deficientelor constate de către misiunile de audit.

"Aceste rapoarte să fie prezentate periodic în cadrul ședințelor operative, iar dacă nu vor fi înlăturate încălcările, persoanele responsabile vor fi atrase la răspundere disciplinară", a menționat Ceban.

Cu toții ne dorim schimbări spre bine în capitală, a subliniat primarul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load