COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase și Ceban se vor duela în turul II. Cine are mai multe șanse de cîștig - sondaj

Năstase și Ceban se vor duela în turul II. Cine are mai multe șanse de cîștig - sondaj

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, ar lua cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale generale. Asta arată datele ultimului sondaj realizat de WhatchDog.md și CBS-AXA.

Potrivit studiului, în primul tur, peste 25 la sută dintre respondenții deciși ar vota pentru Ion Ceban, acesta fiind urmat de candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, cu 19 la sută.

Dacă mîine ar avea loc alegerile pentru primarul general de Chișinău, cum ați vota? (total deciși)

Ion Ceban – 25,7%
Andrei Năstase – 19%
Dorin Chirtoacă – 5,1%
Vladimir Cebotari – 2,5%
Octavian Țîcu – 2%


Potrivit studiului, cei doi sînt lideri detașați, în lupta pentru fotoliul de primar general al capitalei, fiind urmați de fostul primar Dorin Chirtoacă cu 5,1%, democratul Vladimir Cebotari cu 2,5% și Octavian Tîcu cu 1,3 la sută.

Potrivit sondajului, cele mai multe locuri în Consiliul Municipal Chișinău le-ar ocupa Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) și blocul electoral ACUM.

Studiul a fost elaborat și prezentat de Comunitatea WhatchDog.md și CBS-AXA cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy.

Sondajul a fost efectuat în ultimele 2 săptămîni din septembrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,4 la sută.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general au fost înregistrați oficial 19 candidați.

Andrei Năstase și Ion Ceban s-au bătut pentru fotoliul de primar al capitalei în turul doi al alegerilor locale noi din 3 iunie 2018. Atunci, liderul PPDA a obținut victorie, rezultatele scrutinului însă au fost anulate de instanța de judecată pe motiv că Andrei Năstase a încălcat prevederile legale privind organizarea agitației electorale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load