COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase, întrebat din nou dacă va candida la funcția de primar al Chișinăului

Năstase, întrebat din nou dacă va candida la funcția de primar al Chișinăului

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost întrebat din nou de jurnaliști dacă intenționează să candideze la funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale programate pentru 20 octombrie.

Oficialul nu a spus ferm nici „da”, nici „nu” și a prezentat o explicație.

„Este important să facem lucruri bune acolo unde sîntem. Eu sînt adeptul lucrului bine făcut. Astăzi sînt aici în calitate de ministru al Afacerilor Interne. Astăzi vreau să-mi fac datoria față de stat și față de cetățeni. Sunt și primarul ales al capitalei și îmi permit să iau atitudine cu privire la problemele cu care se confruntă capitala și suburbiile.


Vorbim mult despre persoane și nume și mai puțin despre proiecte. În cadrul blocului ACUM trebuie să se definitiveze un proiect foarte și foarte bun pentru locuitorii capitalei și imediat după asta să discutăm despre nume, despre lista de consilieri, despre lista de primari la alte comunități decît capitala”.

Amintim că Andrei Năstase a fost votat în calitate de primar general al Chișinăului, dar instanța de judecată nu a validat rezultatul scrutinului. Năstase s-a plîns la CEDO, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a început recent examinarea dosarului. Năstase s-a plîns că i-a fost încălcat dreptul la exprimare, atunci cînd instanța de judecată nu a validat rezultatele alegerilor din Chișinău, pe motiv că s-a adresat alegătorilor pe Facebook.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load