Nantoi explică de ce a demisionat din CMC

Nantoi explică de ce a demisionat din CMC

„A devenit prea nociv pentru sănătate să activezi în Consiliul Municipal Chișinău”, a declarat fostul consilier PPEM Oazu Nantoi, a cărui cerere de demisie a fost aprobată astăzi de CEC, notează Noi.md.


Oazu Nantoi a precizat că cererea de eliberare din funcție a depus-o încă în luna decembrie, anul trecut. „În primul rînd pe durata lunii decembrie anul trecut, în Consiliu Municipal s-a observat un consens uimitor, și acolo unde este consens  - un consilier în plus, unul în minus, nu mai contează. Al doilea motiv  -  eu am candidat nu pentru funcția de consilier, ci pentru cea de primar general, dar deoarece locuitorii municipiului au fost prinși în capcana cu geopolitica, eu am rămas pe locul 3 și din momentul cînd dna Radu a fost desemnată primăriță, eu m-am supărat”, a relatat Nantoi pentru Noi.md.


Politicianul a mai menționat că menține relații bune în continuarea cu foștii colegi din Consiliu. „Dacă voi avea idei geniale , sînt sigur că le vor promova, dar deja a devenit prea nociv pentru sănătate să stai la consiliul municipal”.


În ceea ce privește relația cu colegii din Partidul Popular European, Nantoi a subliniat că formațiunea „a murit” pentru el încă în iulie 2016, cînd a fost semnat acordul de parteneriat cu coaliția de guvernare.


Astăzi, Comisia Electorală Centrală a atribuit mandate de consilier Valentinei Țapiș și lui Viorel Chivriga, candidați supleanți pe lista PPEM. La mijlocul lunii ianuarie curent, un alt membru PPEM Victor Lutenco a demisionat din Consiliu, fără a anunțat explicit motivele.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load