COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Municipalitatea monitorizează situația privind creșterea nivelului apei rîului Nistru

Municipalitatea monitorizează situația privind creșterea nivelului apei rîului Nistru

Primarul general, Ion Ceban, a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, unde au fost abordată problema creșterii nivelului apei rîului Nistru, care a provocat inundații în zona de plajă din orașul Vadul lui Vodă.

În cadrul ședinței au fost analizate riscurile și au fost formulate soluții pentru a interveni în caz de necesitate.

De asemnea, un grup de specialiști din cadrul municipalității s-a deplasat în teren pe parcurusl zilei de vineri, pentru a examina starea de lucruri, atît la plaja, cît și la Stația de captare și pompare a apei de la Vadul lui Vodă, ce asigură alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor municipiului Chișinău.


Edilul capitalei a menționat că în asigurarea capitalei cu apă potabilă este un obiectiv primordial pentru APL Chișinău, astfel că situația este monitorizată în permanență, pentru a interveni prompt în caz de necesitate. „Acum situația este sub control, dar totuși sînt pregătite 3 pompe de rezervă și o stație de energie electrică. Totodată, S.A. „Apă Canal Chișinău" are rezerve de apă", a specificat primarul general.

E de menționat că starea de lucruri în zona de plajă este gestionată de inspectorii IGSU care au amenajat un baraj contra inundațiilor pe o lungime de 1 km. De asemenea, situația este monitorizată permanent de către administrația publică locală și direcția de poliție a municipiului Chișinău, informația fiind actualizată din oră în oră.

Primăria Chișinău este pregătită să pună la dispoziție transport, la necesitate, pentru evacuarea bunurilor agenților economici care activează în zona din plajă a or. Vadul lui Vodă, în caz de inundare a clădirilor din preajmă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load