COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mihail Poisik: „Trebuie să găsești 20 de minute, să vii și să votezi!” (VIDEO)

Mihail Poisik: „Trebuie să găsești 20 de minute, să vii și să votezi!” (VIDEO)

Dacă vrem să trăim normal, europenește la Chișinău, iar problemele orașului să fie rezolvate de un specialist competent, înseamnă că trebuie să găsim 20 de minute pentru a veni și a vota în turul doi al alegerilor primarului din 3 noiembrie, dar să convingem și prietenii, colegii, cunoscuții să iasă la vot.

Această opinie a fost exprimată de doctorul în științe economice Mihail Poisik în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din Chișinău, transmite Noi.md.

El a menționat că atunci cînd o persoană vrea să vină la putere, de obicei el este condus de trei componente de bază.


„Să se realizeze în beneficiul statului sau al orașului; să rezolve problemele partidului, promovarea și imaginea acestuia; și, probabil, să-și rezolve careva interese materiale. Iar dacă interesele materiale ale acestei persoane sînt mai presus de toate, și înmulțind cu neprofesionalismul, așa cum a fost în ultimii zece ani în perioada lui Dorin Chirtoacă și alți conducători ai orașului, atunci obținem rezultatul pe care îl avem”, a subliniat Mihail Poisik.

„Noi avem o iluzie precum că vom alege o persoană cinstită, conștiincioasă și ea ne va rezolva toate problemele. Dar imaginați-vă că noi toți sîntem experți în muzică. Dar una este să înțelegi, să ascultați și să iubești muzica, și alta să poți cînta la un instrument muzical. Și cînd oamenii speră că o persoană va lua un instrument muzical și va începe să cînte, acest lucru de obicei, se termină foarte prost, se primește o cacofonie”, a continuat el.

În acest sens, Mihail Poisik a subliniat importanța faptului ca atunci cînd aleg un nou primar, oamenii să fie atenți la cît de mult este pregătit pretendentul să îndeplinească acele funcții, cît de profund înțelege el problemele orașului și nu numai înțelege, dar știe să le rezolve, cum să influențeze oamenii, cunoaște grupurile de oameni, de ce sînt ei capabili și așa mai departe.

"Iar dacă acum la noi la urne vine doar o treime, înseamnă că mai puțin de 20% iau o decizie pentru noi. Dacă dorim ca în acest oraș să fie normal, înseamnă că trebuie să găsim 20 de minute, să venim și să votăm. Dar nu numai să votăm noi, ci și să convingem prietenii, colegii, cunoscuții și așa mai departe că aceasta este responsabilitatea noastră, dacă vrem să trăim normal, europenește în această țară și în acest oraș", a îndemnat chișinăuienii doctorul în științe economice, Mihail Poisik.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load