COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mesajul lui Ceban, după ce în școli s-au înregistrat cazuri de COVID-19

Mesajul lui Ceban, după ce în școli s-au înregistrat cazuri de COVID-19

După începerea anului școlar, cazurile de infectare cu Covid-19 în instituțiile de învățămînt au crescut. Potrivit primarului general Ion Ceban, în data de 10 septembrie, în instituțiile de învățămînt general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățămînt preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

Edilul a punctat că lucrurile trebuie luate mai în serios. „Atenționez ca în teren să fie monitorizate, iar recomandările să fie respectate”, a adăugat primarul.

Ion Ceban a subliniat că vine perioada rece, iar infecțiile respiratorii se vor acutiza, pe lîngă pandemia de Covid-19. „Trebuie să ne obișnuim și să ne adaptăm, dar în același timp să ne protejăm”.


Primarul a mai adăugat că în continuare, directorii instituțiilor de învățămînt creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățămînt în situații de carantină cu respectarea condițiilor igienico-sanitare.

„Îndemnăm în continuare ca atît profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic: menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri; prevenirea aglomerării; curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor”.

De precizat că în municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățămînt primar și secundar cu 92.863 elevi, fiecare şcoală avînd ales modelul după care se desfăşoară studiile. Elevii sînt alimentaţi în mare parte la pachet.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load