Mamele sînt nemulțumite de condițiile de la Institutul Mamei și Copilului (FOTO)

Mamele sînt nemulțumite de condițiile de la Institutul Mamei și Copilului (FOTO)

Fotografi dezastruoase și condiții mizerabile în Secția prematuri din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.


O mamă a publicat pe Facebook mai multe fotografii, din secția unde a fost internată. Aceasta se plînge pe condiițiile în care e nevoită să stea, transmite Știri.md.


Podea găurită, paturi din secolul trecut, condiții pe alocuri antisanitare, asta transmite femeia care a ajuns în Secția prematuri.


După ce a publicat imaginile pe Facebook, mai multe femei au susținut aceeași opinie și zic că au stat internate în aceleași condiții încă în anul 2003. 


Femeile apelează la conducerea țării să se întreprindă măsuri și să se aloce bani pentru renovarea secției, afirmînd că aceste condiții le-au stricat psihicul și au trecut printr-un șoc, fiind internate în Secția prematuri.


Purtătorul de cuvînt al IMC, Maxim Cazacu, ne-a comunicat că administrația spitalului este la curent cu aceste condiții din Secția prematuri.


„Noi sîntem la curent cu situația din Secție. Acum căutăm proiecte, inclusiv transfrontaliere, care o să ne ajute să reparăm mai multe secții. În trecut au mai fost reparate mai multe secții de acest fel”, a declarat Maxim Cazacu.


Conform sursei citate, în cadrul Institutului Mamei și a Copilului sînt mai mult de 10 secții care necesită reparație.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load