Mai mulţi cetățeni au construit o casă plutitoare pentru lebăda de la valea morilor

Mai mulţi cetățeni au construit o casă plutitoare pentru lebăda de la valea morilor

Joi, mai mulţi chișinăuieni grijulii au construit pe lacul Valea Morilor din capitală o casă plutitoare pentru un pui de lebădă care deja de o săptămînă trăiește pe lac. 


Potrivit corespondentului INFOTAG de la fața locului, circa 30 de oameni, inclusiv și salvatori îmbrăcați în scafandre, au pus construcția de lemn pe apă. Aceasta a fost construită pe banii unui chișinăuian.

„Încerc să ajut animalele cît mai mult posibil, știind, în calitate de biolog, că „fraților noștri mai mici” le este foarte rău uneori. Cel mai des din cauza noastră, dar se întîmplă și din cauza condițiilor meteorologice. Căsuța am făcut-o în garaj, timp de o noapte. Lucrul, împreună cu materiale de construcție, m-a costat 300 de lei. Construcția se va ține bine pe apă. Lebăda este o pasăre deșteaptă, dacă va fi foarte frig, atunci ea va intra în căsuță”, a spus el.

Salvatorii au tras căsuța plutitoare la mijlocul lacului. În timpul transportării acesteia, unul dintre salvatori a căzut sub gheață, însă totul s-a terminat cu bine. Activiștii au lăsat în fața căsuței o pungă cu hrană.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load