Mai multe guri de canalizare din capitală au rămas fără capace

Mai multe guri de canalizare din capitală au rămas fără capace

Record de furturi de grile și capace de canalizare în Capitală. De la începutul anului, autoritățile au înregistrat un număr de 50 de astfel de cazuri.


Cel mai des, aceste situații au fost înregistrate în sectorul Rîșcani. Potrivit primarului general interimar, Ruslan Codreanu, costul unui „grilaj” este de 1.200 de lei, iar cheltuielile Primăriei sînt considerabile, transmite Agora.


Edilul le-a cerut responsabililor de la Direcția Poliție a municipiului Chișinău să urmărească subiectul și să vină cu soluții.


„Observăm o creștere a numărului de furturi de grilaje. Recordul la acest capitol e deținut de sectorul Rîșcani, străzile Albișoara și Nicolai Dimo. 


[...] Exdrupo și Apă Canal trebuie din timp să aibă grilaje în rezervă, dar avem nevoie de suportul dumneavoastră ca să prevenim sau cel puțin să discutăm cu cei care recepționează fierul. Să le spunem bună ziua și să nu se facă morți în popușoi”, a declarat primarul interimar al Capitalei.


Șeful Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, ne-a declarat că ținta hoților de bunuri de metal se îndreaptă atît către grilele de metal, prin care se scurge apa în canalizare, cît și către capacele de canalizare. 


Potrivit lui Mușuc, angajații Poliției comunică cu punctele de colectare a acestor metale și întreprind, în fiecare an, măsuri de prevenire a furturilor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load