COVID-19 în MOLDOVA

Mai bine mai tîrziu, decît niciodată. Cișmelele din Chișinău din nou lucrează

Mai bine mai tîrziu, decît niciodată. Cișmelele din Chișinău din nou lucrează

Furnizorul de apă a redeschis cișmelele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan Cel Mare și Sfînt” și din Parcul „Scuarul Catedralei”, care au fost conservate pînă acum din cauza stării de urgență declarată în țară în legătură cu răspîndirea și combaterea virusului COVID-19. Deja de cîteva săptămîni acestea activează La maxim și și-au demonstrate utilitatea.

Asfel, chișinăuienii precum și oaspeții Capitalei, pot consuma apă pe gratis de cea mai bună calitate fără a cheltui bani și sta în rînd să cumpăre apă îmbuteliată la tarabele improvizate de agenții economici pe străzile Capitalei. Evident că o dată cu redeschiderea cișmelelor au fost luate toate măsurile de precauție și dezinfectare a acestora, pentru nu permite răspîndirea virusului COVID-19, scrie realitatea.md.

Pe lîngă faptul că oamenii își vor putea potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturile ridicate aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvîntului. Și asta grație celor două funcții a cișmelelor: una pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și cea de-a doua, de răcorire. Acestea sînt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizînd răcorirea persoanei care accesează această funcție.


De menționat că, ACC îşi propune în așa mod extinderea să asigure în centrul orașului pentru toți doritorii accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, cît şi să reducă numărul cetățenilor sceptici în ceea ce privește apa de la robinet, și să încurajeze consumul apei din rețeaua publică. Modelul modern de cișmea se încadrează armonios în zonele de odihnă, amplasarea cărora a fost coordonată cu Primăria capitalei.

Reamintim că în premieră cișmele au fost instalate în anul 2017. Toate cheltuielile de instalare şi deservire a cișmelelor, sînt acoperite de către întreprindere. Acestea sînt conectate la apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

Totodată, S.A. „Apă – Canal Chişinău”, face un apel către toți locuitorii capitalei la bunul simț și la spiritul civic, de a păstra și nu vandaliza cișmelele. Oamenii sînt îndemnați să informeze furnizorul de apă în cazul în care se vor repeta situațiile neplăcute din anul trecut, cînd mai multe cișmele au fost vandalizate de către persoane necunoscute. Prima dată, doar după cîteva zile de la instalare au fost blocate cu gumă de mestecat, mucuri de ţigară, iar a doua oară, au fost deteriorate mecanismele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load