COVID-19 în MOLDOVA

Lucrările de curățare a albiei rîului Bîc, finalizate

Lucrările de curățare a albiei rîului Bîc, finalizate

Lucrările de curățare a albiei rîului Bîc, în perimetrul străzii Feredeului cu strada Mihai Viteazul, pe o lungime de circa doi km, au fost finalizate.

Iar la moment sînt desfășurate lucrări de amenajare a malurilor rîului, care urmează a fi finalizate în decurs de o săptămînă, susțin reprezentanții Primăriei Chișinău, transmite agora.md.

Lucrările de curățare s-au desfășurat în două etape: de la str. Feredeului pînă la str. Petru Rareș (unde albia rîului este betonată) și pe tronsonul str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone nămol și executate lucrări curățire a vegetației din bazinul rîului. Nămolul evacuat fost stocat pentru cîteva zile pe mal, după care transportat la o platformă municipală destinată recultivării ulterioare.


Lucrările de curățare a rîului Bîc au fost realizate de către un antreprenor, desemnat în bază de concurs, conform contractului de realizare a lucrărilor, semnat cu Î.M. „Direcția construcții capitale". Costul proiectului este de circa 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Intervenția autorităților în albia rîului are scopul de a preveni inundațiile pe strada Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load