COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Locuitorii de la Ciocana, din nou în stradă: "Rămînem fără spațiu!"

Locuitorii de la Ciocana, din nou în stradă: "Rămînem fără spațiu!"

Zeci de oameni au ieșit din nou în stradă ca să-şi caute dreptatea. Este vorba despre locatarii unor blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrîn din sectorul Ciocana al Capitalei, care de patru luni cer stoparea construcţiei a trei blocuri din preajmă.

În timp ce oamenii spun că aceste lucrări sînt ilegale, reprezentanţii companiei de construcţie afirmă contrariul.

”Aceasta este o luptă asiduă, deja de mai bine de patru luni de zile. În care, credeți-mă, am bătut alarma în toate instanțele posibile: Primărie, CNA, Parlament, comisie de resort. Însă, niciun răspuns, nicio chestie pozitivă nu vine pînă la ziua de astăzi”.


”Vin răspunsuri apă chioară, adică nimic deosebit”.

Oamenii care locuiesc în preajmă se plîng că, din cauza celor trei blocuri aflate în construcţie, vor fi lipsiţi de terenuri de joacă pentru copii şi de locuri de parcare. Mai mult, protestatarii spun că în casele lor nu va mai pătrunde lumina soarelui, motiv pentru care sînt determinaţi să se facă auziţi.

”În genere, fără spațiu rămînem. Noi de aceasta și luptăm și vom lupta pînă la urmă. Ca să vedem care este dreptatea noastră”.

”Zona și așa este aglomerată. Noi nu încăpem cei care sîntem aici. Vedeți ce trafic este aici? Dar dacă mai vin 800 de apartamente, ceea ce înseamnă undeva vreo trei mii de locuitori, zona se supra aglomerează total”.

Cîţiva membri noi ai Consiliului Municipal Chişinău au venit la o discuţie cu locatarii. Aleşii locali le-au promis oamenilor că, în curînd, vor găsi o soluție.

”Am convenit ca ziua de luni să avem o petiție colectivă prin care voi face o interpelare de deputat în toate instanțele abilitate. Conform planului urbanistic zonal, aici nu se permite asemenea construcție și vom face tot posibilul ca ea la prima ședință a Consiliului Municipal, să nimerească pe ordinea de zi”, a declarat Petru Burduja, consilier CMC.

Recent, autorităţile municipale au decis să sisteze toate lucrările de construcţie din Chişinău. Cu toate acestea, muncitorii continuă să activeze. Solicitat telefonic, reprezentantul companiei de construcție, Grigore Țîrghi, ne-a spus că firma activează legal, iar instanța de judecată urmează să stabilească cine are dreptate şi cine nu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load