Locuitorii Capitalei vor contracte cu furnizorul de apă

Locuitorii Capitalei vor contracte cu furnizorul de apă

Majoritatea locuitorilor Capitalei îşi doreşte să încheie cît mai curînd contracte individuale cu furnizorul de apă.

Motivul este că nu mai vor să achite pierderile sau consumul răuplatnicilor. Reprezentanţii "Apă-Canal Chişinău" spun că, vor putea face acest lucru doar după ce oamenii vor plăti costul şi montarea noilor contoare şi vor repara reţelele interioare din cont propriu.

"Aceste două momente care oricum rămîn a fi obligatorii sînt cu semn de întrebare mare pentru noi. Săptămîna viitoare deja vom înainta un demers către ANRE pentru aprobarea tarifului distinct şi vom iniţia discuţii cu gestionarii blocului", a spus Veronica Herța, director "Apă-Canal Chişinău".

Ana Cobasnean spune că a plătit în luna ianuarie cu 94 de lei mai mult decît volumul de apă indicat pe contor. Asta pentru a acoperi diferenţa indicată pe cel al blocului.

"În fiecare lună am un surplus de nouă metri cubi de apă, chiar dacă contoarele sînt verificate şi sigilate. Sunt oameni care nu plătesc", a spus Ana Cobasnean, locuitoare a municipiului Chişinău.

"Suntem de acord să încheiem contracte individuale, dar fără reparaţia reţelelor. Oamenii nu au bani", a spus Ana Cobasnean, locuitoare a municipiului Chişinău.

Unii locatari spun că sînt gata să achite şi aceste lucrări, numai să aibă un contract individual cu furnizorul. 

"Eu sînt personal de acord ca să plătim reparaţia aceasta numai ca să fie deja o dreptate, o echitate, să fie corect".

"Toată casa plăteşte în plus de atîta că e plin subsolul cu apă, ţevile sînt toate putrede. Ar fi foarte bine să avem fiecare contract individual, nu o să fie atîtea cheltuieli şi probleme."

Parlamentul a aprobat recent o modificare la legea privind serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare. Astfel, în termen de 30 de zile, operatorii vor trebui să încheie contracte individuale cu proprietarii de locuințe care vor solicita acest lucru. Documentul are scopul de a elimina nedreptatea în cazul consumatorilor responsabili. În prezent, serviciile de alimentare cu apă și canalizare sînt prestate în baza unor contracte cu asociaţiile de locatari. Pentru încheierea contractelor individuale, Apă Canal trebuie să instaleze peste 300 de mii de contoare.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load