COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Locatarii blocurilor din capitală pot cere deconectarea de la încălzire

Locatarii blocurilor din capitală pot cere deconectarea de la încălzire

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita oricînd gestionarului fondului locativ deconectarea de la încălzire, avnd în vedere temperaturile de afară care sînt în creștere.

Totodată, ținînd cont de prognoza meteo pentru zilele următoare, atunci cînd ziua temperaturile vor fi ridicate, iar seara vor scădea pnă la 2 grade Celsius, Termoelectrica S.A precizează că va continua să livreze energie termică pentru încălzire, iar consumatorul poate deconecta, sau reconecta agentul termic în timpul zilei sau nopții, în funcție de necesitate.

„Solicităm gestionarilor fondului locativ să întreprindă toate măsurile necesare privind asigurarea unui confort termic în locuințe. Reprezentanții întreprinderii din sectoare stau mereu la dispoziția lor, pentru a le oferi tot suportul necesar”, a declarat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica S.A.


„Termoelectrica S.A. furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă, fără întrerupere, tot anul împrejur. În context, reiterăm faptul că administrarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ”, au precizat surse din cadrul întreprinderii.

Potrivit lui Ion Ceban, primar general, în această perioadă mulți locatari solicită sistarea agentului termic în oraș. „Actualmente, toți copiii, precum și maturii sînt acasă din cauza pandemiei și spun că temperatura va scădea cu mult în locuințe dacă vom lua această decizie. Iată de ce, a fost semnată o dispoziție pentru ca agentul termic să fie oprit, doar că în document nu este deocamdată stabilită data cînd se va întmpla acest lucru. Astfel, urmează ca această dispoziție să intre în vigoare atunci, cnd trei zile consecutiv vor fi înregistrate +10 grade în orele 18.00 și 6.00”, a estimat edilul capitalei.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică 4425 de imobile, dintre care 466 instituții bugetare, 784 agenți economici/alte instituții bugetare, 2860 de blocuri locative cu circa 209 mii de apartamente și 315 case particulare din municipiul Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load