Liceul "Mihai Eminescu" din Capitală va fi renovat

Liceul "Mihai Eminescu" din Capitală va fi renovat

Cei peste o mie de elevi ai Liceului "Mihai Eminescu" din Capitală nu vor mai fi nevoiţi să-şi spele mîinile cu apă rece şi să facă sport într-o sală în care miroase a mucegai. În curînd instituţia va fi renovată din bani oferiţi de România. 


Decizia vine în urma întîlnirii primarului interimar, Silvia Radu cu omologul său de peste Prut, Gabriela Firea.


De 36 de ani, Ludmila Dan predă istoria în liceu. Profesoara spune că de cînd lucrează aici nu s-a făcut niciodată reparaţie capitală.


"Acest cabinet ca şi multe altele sînt reparate din banii părinţilor. Dacă ieşiţi în coridor o să vedeţi că acolo este cu totul altă situaţie. E veche sistema de alimentare cu apă, mă scuzaţi eu le spun nodurile sanitare sînt într-o situaţie deplorabilă", a declarat profesoara Ludmila Dan.


Sala de sport a liceului este într-o stare deplorabilă: podul este plin de mucegai, pereţii sînt jerpeliţi, iar vopseaua stă să cadă. Mai mult de o oră, elevii spun că nu rezistă să stea în sală.


"Mie îmi pace să practic forbalul, basket, volei. Aş vrea să joc, dar din cauza condiţiilor nu putem, tot mucegaiul se absoarbe şi e greu de respirat", a declarat elevul Vlasis Sîli.


"Condiţiile în unele cabinete sînt oribile mai ales în băi în cantină chiar şi pe coridoare. De 11 ani îmi spăl mîinile cu apă rece, fiindcă de mică sînt aici şi sper ca sora mea să fie în clasa întîi să fie toate condiţiile pentru ea", a spus Gabriela Pîntea.


"Domnu Chirtoacă a fost pe timpuri şi a făcut o vizită şi a făcut promisiuni extraordinari de mari. Multe ne-a promis, dar a rămas doar fantezie lui Chirtoacă", a spus profesoara Iulia Tanasov.


"În primul rînd aş vrea să se repare sala de sport care nu a fost reparată necesită reparaţie capitală. Din discuţia pe care am avut-o cu doamna primar am convenit că ar fi bine să fie şi izolare termică a instituţiei pentru a păstra energia. Mai sînt alimentarea cu apă, apeductul, toate necesită reparaţie", a spus directorul Liceului "Mihai Eminescu", Dan Mihai Nuţu.


"Acolo trebuie schimbate şi băncile, ele cred că sînt vechi de 50 de ani, sînt bănci din copilăria copiilor mei şi copiii merită să aibă condiţii decente de studii", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.


În acest an, instituţia împlineşte 50 de ani de la fondare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load