Legal sau ilegal au fost tăiați copacii din Scuarul Catedralei?

Legal sau ilegal au fost tăiați copacii din Scuarul Catedralei?

Opinia publică este idignată de tăierea copacilor din scuarul Catedralei. 


Contactată de Noi.md, Leahu Galina, şef-adjunct al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, spune că în centrul capitalei se fac lucrări planificate de defrișare a copacilor. 


”Arborii care au fost defrișați erau arbori bătrîni, bolnavi. Au fost întocmite toate actele permisive și necesare pentru tăierea acestora. Aceste acte pot fi verificate oricînd”, a declarat Leahu. 


La rîndul său, președintele fundației ”Ecodava”, Igor Sîrbu, spune că se îndoiește că defrișările sînt legale, asta deoarece, pentru a putea tăia un singur copac, este nevoie de circa 10 certificate de la diferite instituții. 


”Pentru autorități, varianta cea mai ieftină este să taie un copac, dar nu să îl salveze. Pentru a tăia un singur copac este nevoie de cel puțin 10 documente de la diferite instituții. Primul lucru care trebuie de făcut este de salvat copacul”, a menționat Igor Sîrbu. 


Acesta spune că în țara noastră autoritățile aleg mai curînd să taie un copac nu doar din cauza că este cel mai ieftin, dar și pe motiv că după, lemnul obținut din acel copac poate fi vîndut. 


”Noi am inițiat o investigație în cazul defrișărilor din scuarul Catedralei. Mai tîrziu vom veni cu mai multe detalii”, a adăugat președintele ”Ecodava”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load