COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă

La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă

În rezultatul ședințelor cu directorii instituțiilor medicale spitalicești pentru copii privind managementul cazurilor grave de infecție în rîndul copiilor, a fost luată decizia de a institui o secție de terapie intensivă în cadrul Institutului Mamei și Copilului care să interneze copiii confirmați cu infecția COVID-19, forme grave sau cu prezența altor comorbidități.

Urmează instituția să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secției și asigurarea cu tot necesarul de echipamente și dispozitive medicale. Acest subiect a fost discutat astăzi în cadrul ședinței Punctului Focal.

Totodată, a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă, la nivel național, în acest sens, în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia, 50 ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, “Răspuns de urgență la COVID-19”. Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.


Viorica Dumbrăveanu a menționat că echipa ministerului este în permanentă comunicare cu instituțiile spitalicești și asistența medicală primară și oferă tot suportul în gestionarea cazurilor COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri