COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Grădina Zoologică din Chișinău s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun (VIDEO)

La Grădina Zoologică din Chișinău s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun (VIDEO)

La Grădina Zoologică din Chișinău s-a încheiat mutarea urșilor bruni într-o nouă volieră, iar în sfîrșit acolo s-au întîlnit urșii Mașa și Vorciun.

După cum scrie Project PETS, urșii bruni au fost plasați într-o cușcă comună mare pe 8 iunie. Mai mult de o săptămînă acolo s-a aflat Vorciun, iar acum i s-a alăturat din izolare ursoaica Mașa, care a petrecut începutul lunii într-o cușcă mică, obișnuindu-se cu noile specii, mirosuri, sunete și vecinătate.

Pentru prima dată, chiar în fața sa au apărut lupii polari, iar la o distanță de lungimea unei labei - cavalerul, pe care anterior a reușit doar să-l miroase de la distanță.


"Ursoaica s-a simțit satisfăcător, a demonstrat un apetit bun, a fost calmă. De aceea am decis să facem o încercare de a-i uni într-o singură volieră. Dacă ceva a fi mers prost, urșii ar fi fost despărțiți pentru o perioadă din nou – unul într-o cușcă mare, al doilea – alături, într-una mică, pentru a se obișnui", - a spus medicul veterinar principal al Grădinii zoologice, Iurie Panarin.

Îngrijorările administrației și ale lucrătorilor nu s-au adeverit - prădătorii nici măcar nu au încercat să se ia la încăierare.

Urșii bruni se află acum în perioada de împerechere. În natură, puii apar aproximativ o dată la 4 ani, de obicei în timpul iernii. Din moment ce urșii de la Chișinău sînt tovarășii vîrstnici – de la ei nimeni nu așteaptă careva urmași. Dar cine știe, poate vom avea parte de surprize?

Animalele de la grădina zoologică pot fi vizitate de marți pînă duminică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load