La DGETS au fost expuse mărțișoare de la grădinițele din capitală

La DGETS au fost expuse mărțișoare de la grădinițele din capitală

Copii, ajutați de părinți și de educatorii mai multor grădinițe din capitală, au pregătit cu ocazia sosirii primăverii o expoziție cu genericul „Mărțișoare vesele”, vernisată în incinta Direcției generale educație, tineret și sport.

Lucrările, care au fost supuse unei selecții în cadrul grădinițelor, vor fi expuse la DGETS pînă la sfîrșitul lunii martie.

Șefa Secției informare și relații cu comunitatea DGETS, Elena Vorotneac, a declarat pentru IPN, că aproape toate cele 159 de grădinițe au adus cîte cel puțin un mărțișor pentru vernisaj. „Mărțișoarele, care sînt o adevărată invazie la Direcție, sînt rodul imaginației și îndemînării copiilor. Mărțișoarele sînt de diferite dimensiuni și forme, sînt cusute, brodate, croșetate. Acesta sînt confecționate din hîrtie, stofă, fibre, plastic”, a spus Elena Vorotneac.

Scopul expoziției, spune șefa Secției informare, este de a promova tradiția mărțișorului, pentru ca generațiile tinere să nu uite de tradițiile și valorile moștenite. „Asemenea activități au menirea de a consolida relația dinte instituțiile de învățămînt și părinți, dintre părinți și copii, dintre grădiniță și copii”, a spus Elena Vorotneac.

Cele mai ingenioase mărțișoare vor fi selectate de către o comisie specială și vor fi premiate. După data de 31 martie, mărțișoarele vor fi întoarse instituțiilor de învățămînt preșcolar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load