COVID-19 în MOLDOVA

La Chișinău urmează să fie demontate peste 100 de panouri publicitare ilegale

La Chișinău urmează să fie demontate peste 100 de panouri publicitare ilegale

La Chișinău urmează să fie demontate alte peste 100 de panouri publicitare instalate ilegal. Acestea vor fi plasate pe o platformă ArcGis, iar demontarea lor va putea fi urmărită pe acestă hartă.

Anunțul a fost făcut de către primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, menționînd că în capitală au fost identificate sute de panouri publicitare care încalcă normele regulamentului provizoriu, privind autorizarea și amplasarea dispozitivelor de publicitate și a publicității exterioare în Chișinău

Mai mult decît atît, după cum a relatat Ion Ceban, cele 100 de adrese unde au fost depistate aceste panouri publicitare vor fi plasate pe o nouă platformă ArcGis, care va fi făcută publică în scurt timp.


”Panourile urmează a fi demontate și evacuate, iar acest lucru va putea fi urmărit pe hartă. Paralel se lucrează și la depistarea altor astfel de panouri, care au fost amplasate cu încălcări contrar regulamentului și la fel vor fi amplasate public”, a menționat edilul capitalei.

De asemenea, Ceban a relatat că în ajun au avut loc dezbateri publice asupra proiectului Regulamentului privind plasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Chișinău. Noul document a fost creat de municipalitate din necesitatea de a reglementa acest sector, reieșind din situația actuală, pentru că vechiul regulament este depășit.

Proiectul de regulament delimitează trei zone mari ale orașului: ultracentrală, zona publicității restrînse și cea a publicității lărgite. De asemenea, a fost elaborat Codul vizual al orașului Chișinău, care vine să transpună vizual un compartiment din documentul de politici în domeniul reclamei.
Amintim că anterior Ion Ceban a declarat că în centrul istoric al orașului Chișinău panouri publicitare mari nu trebuie să existe deloc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load