COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Chișinău este cel mai mic număr de medici infectați cu coronavirus

La Chișinău este cel mai mic număr de medici infectați cu coronavirus

Lucrătorii medicali din Chișinău sînt dotați cu echipamentul necesar pentru protecția împotriva infecției cu coronavirus. În acest mod, în capitală a fost înregistrat un număr mic de cazuri confirmate de îmbolnăviri în rîndul personalului medical.

Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii "Moldova în Direct" de la Moldova 1, transmite actualitati.md.

"Deși statistica în ansamblu pe țară este ridicată - 520 de cazuri de infectare în rîndul medicilor, în instituțiile medicale din municipiul Chișinău sînt doar 15 cazuri confirmate. Medicii sînt echipați cu mijloace speciale de protecție necesare. Avem teste și deja circa 500 de medici au făcut testul pentru coronavirus”, a spus Ion Ceban.


Edilul capitalei a precizat că municipalitatea are în rezervă încă 1000 de teste, care, la necesitate, vor fi transmise instituțiilor medicale.

În plus, potrivit lui, medicilor li se oferă hrană și transport, iar stocurile de medicamente și material consumabile sînt suficiente în prezent. În cadrul emisiunii, Ion Ceban și-a exprimat recunoștința față de toți lucrătorii medicali care luptă cu infecția în prima linie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load