COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La cererea primarului general va fi creată o hartă a construcțiilor ilegale din Chișinău

La cererea primarului general va fi creată o hartă a construcțiilor ilegale din Chișinău

Odată cu ridicarea stării de urgență în capitală, dezvoltatorii au început să-și intensifice activitatea, ceea ce îngrijorează locuitorii orașului.

Astfel, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale primarul, general Ion Ceban a vorbit despre mesajele privind apariția gardurilor pentru construcții neautorizate sau unele lucrări pe cale să înceapă, transmite Noi.md.

În acest sens, primarul capitalei a subliniat că nu trebuie eliberată nici o autorizație sau certificat urbanistic pentru construcție în zone verzi, în parcuri și în toate locurile unde acest lucru este interzis.

„Propun crearea unui grup de lucru, care într-o lună va evalua situația din această zonă și va crea o hartă a zonelor cu șantiere neautorizate. Vă rog să includeți reprezentanți ai societății civile în acest grup – nu avem nimic de ascuns. Totul trebuie făcut public, dar cu protecția datelor cu caracter personal”, a spus Ceban.


La rîndul său, viceprimarul Victor Chironda a spus că de cînd a fost schimbată conducerea primăriei Chișinău, nicio autorizație de construcție sau certificat de urbanism nu a fost dat contrar legislației.

„Înainte de alegerile locale, multe autorizații au fost emise cu încălcări, iar proprietarii lor cred că aceste documente le dau dreptul de a începe activitatea acum. Prin urmare, apar garduri și șantiere care sunt absolut ilegale. În această privință, cer pretorilor să intervină în cazul apariției gardurilor în sectoarele lor. Fără autorizație de construcție, nimeni nu are dreptul să înceapă vreo lucrare. În acest moment, studiem și verificăm aceste documente emise anterior”, a spus Chironda.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load