COVID-19 în MOLDOVA

La ce etapă sînt lucrările de reparație a șoselei Balcani

La ce etapă sînt lucrările de reparație a șoselei Balcani

Lucrările la cele două viaducte de pe şoseaua Balcani din Capitală au început în 2016, deşi legislaţia nu permitea finalizarea lucrărilor.

Podurile, în valoare de cîteva zeci de milioane de lei, ar putea fi date în exploatare abia la anul, însă numai după lucrări suplimentare, transmite Publika.md.

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor spun că nu s-au încadrat în termenul iniţial de patru ani din cauza birocraţiei. dar şi pentru că au obţinut abia în iunie dreptul legal de a extrage pămînt pentru fundaţia construcţiei.


Pînă la finalizarea lucrărilor, traficul se desfăşoară cu dificultate, iar şoferii care circulă prin această porţiune de drum de pe Şoseaua Balcani sînt nevoiţi să stea timp îndelungat, în fiecare dimineaţă, în ambuteiaje infernale.

Proiectul pentru care s-au alocat 56 de milioane de lei de la bugetul de stat a demarat în decembrie 2016. Responsabilii din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor au dat undă verde pentru începerea lucrărilor, deşi, legislaţia de atunci nu le permitea săparea gropilor pentru extragerea pămîntului necesar fundaţiei.

"Ni se promitea, la toate nivele că vom avea suport, la rezolvarea acestor întrebări. Încă din 2014, noi aveam încurajări şi susţinere, dar din păcate, noi avem ce avem", a afirmat şeful direcţie ASD, Valeriu Cotruţă.

Problema a fost rezolvată abia în luna iunie 2020, dar lucrările au trenat inclusiv din cauza birocraţiei, spun cei din Administraţia de Stat a Drumurilor. Pentru construcţia podului trebuiau defrişaţi mai mulți copaci pentru care autorizaţiile au fost date pe parcursul a aproape trei ani.

În prezent, viaductele sînt gata în proporţie de 60 la sută. E nevoie de unele lucrări suplimentare. însă.

"Astăzi, avînd necesitatea de a mai executa nişte lucrări care se încadrează în lucrări de modificare în proiect în valoare de 6 milioane de lei, noi o să fim nevoiţi să le achiziţionăm suplimentar printr-o licitaţie adăugătoare, care probabil va demara în scurt timp", a menționat şeful direcţie ASD, Valeriu Cotruţă.

Responsabilii din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor nu au un termen clar, dar spun că lucrările vor fi încheiate în aproximativ opt luni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load