COVID-19 în MOLDOVA

La ce etapă se află lucrările de curățare a albiei rîului Bîc

La ce etapă se află lucrările de curățare a albiei rîului Bîc

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent lucrările de curățare a albiei rîului Bîc se desfășoară pe tronsonul doi: str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de cca 330 metri. Pe porțiunea de la str. Petru Rareș pînă la str. Feredeului (unde albia rîului este betonată), lucrările au fost finalizate.

Autoritățile municipale monitorizează periodic evoluția lucrărilor de curățare a albiei rîului Bîc, iar Tudor Gîrbu, consilier al primarului general, a prezentat luni un raport, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit consilierului primarului general, intervențiile curente sînt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. „Ne întrunim zilnic dimineața, la ora 07:00 și evaluăm situația pe teren împreună cu antreprenorul. Discutăm, facem obiecții, propuneri și mergem conform graficului", a precizat Tudor Gîrbu.


Pe teren lucrează zilnic echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane care asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici.

În paralel cu excavarea, pe albia rîului Bîc sînt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase, pentru a spori viteza de scurgere a apei. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată.

Termenul - limită de finalizarea a lucrărilor de curățare a albiei rîului Bîc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load