Ion Ceban vrea să pună capăt haosului legat de administrarea blocurilor locative

Ion Ceban vrea să pună capăt haosului legat de administrarea blocurilor locative

Ion Ceban vrea să pună capăt haosului legat de administrarea blocurilor locative. Pentru aceasta, propune ca în fiecare sector din capitală să fie creată o întreprindere mare, care să fie responsabilă de curățenie.


Așa ar putea să arate spațiile din aproprierea blocurilor de locuit, în viziunea lui Ion Ceban. Multe clădiri nu au fost reparate de ani buni, au probleme cu termoizolarea, iar de curățenie nici vorbă.


„Aceste întreprinderi în prezent nu funcționează cum trebuie, mai mult decît atît, au acumulat datorii enorme. Unii șefi ai acestor întreprinderi primesc salarii enorme, iar serviciile și lucrul care trebuie făcut nu este pe măsură”, a spus Ion Ceban.


Practic toate întreprinderile de gestionare a fondului locativ, mai exact 21 din 23, s-ar afla în faliment, afirmă candidatul socialiștilor, care a mai precizat că acestea ar fi acumulat datorii de aproape un miliard de lei. Așa că, dacă va ajunge primar, Ceban își propune să facă ordine în modul cum funcționează întreprinderile.


Ion Ceban „Vrem să creăm 5 întreprinderi mari de gestiune a fondului locativ în toate sectoarele, astfel ca serviciile să fie de calitate pentru toată lumea, care să gestioneze local, să acumuleze sumele și în bază transparentă să fie realocate aceste sume, iar serviciile să fie prestate pentru fiecare locuitor”.


Mai mult, socialistul își propune să aloce anual 200 de milioane de lei din bugetul municipal, pentru întreprinderile municipale care prestează servicii în acest domeniu.


Ion Ceban „Din momentul în care intru în biroul de primar, voi pune accent pe co-finanțarea multor proiecte și programe la nivel de gestiune în municipiu, gestiunea fondului locativ”.


În ultimii patru ani, Ion Ceban a fost consilier municipal în fracțiunea socialiștilor, iar din februarie – a fost ales deputat în Parlament. Ultimele sondaje de opinie îl plasează în topul clasamentului pentru conducerea primăriei Chișinău. El ar urma să ajungă în turul doi, alături de Andrei Năstase.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load