COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Ceban va semna dispoziția privind crearea grupului de lucru pentru procurarea a 100 de autobuze

Ion Ceban va semna dispoziția privind crearea grupului de lucru pentru procurarea a 100 de autobuze

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, intenționează să semneze dispoziția privind crearea grupului de lucru cu privire la procurarea a 100 de autobuze noi pentru capitală.

Declarația aparține edilului capitalei făcută în cadrul ședinței consiliului municipal Chișinău în legătură cu faptul că decizia respectivă nu a fost susținută în consiliul municipal, transmite Noi.md cu referire la actualitati.md.

”Regret că unele persoane din consiliul municipal se ocupă de politică în locul soluționării problemelor reale ale capitalei. Este un comportament iresponsabil și neadecvat — se pare că cineva a ales să facă campanie electorală aici. Eu voi semna astăzi decizia privind crearea grupului de lucru, care urmează pînă la sfîrșitul lunii martie să prezinte toate ofertele și să examineze toate opțiunile privind procurarea autobuzelor. În grupul de lucru vor putea face parte consilieri municipali din fiecare fracțiune pentru ca nimeni să nu se simtă izolat. Dacă consiliul municipal nu dorește, vom face acest lucru prin Dispoziția Primarului”, a declarat Ceban.


Primarul capitalei și-a exprimat, de asemenea, opinia că unele persoane protejează în mod intenționat administratorii de maxi-taxi și a subliniat că aceștia nu le doresc binele locuitorilor din Chișinău.

Amintim că, din 143 de autobuze, care circulă prin Chișinău, 100 au termenul de exploatare expirat, cel mai vechi autobuz are o vîrstă de 22 de ani și a parcurs 2 milioane de kilometri, iar termenul de exploatare a fost depășit de trei ori. Tot în acest an, Parcul de autobuze din capitală intenționează să scoată din circulație 17 autobuze complet uzate, ceea ce va complica și mai mult circulația transportului public în Chișinău. Ion Ceban a menționat că asigurarea capitalei cu autobuze noi este o problemă care necesită o rezolvare urgentă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load