COVID-19 în MOLDOVA

Ion Ceban: Nu voi permite ca ilegalitățile să continue

Ion Ceban: Nu voi permite ca ilegalitățile să continue

După ce ieri lucrările de demolare a Cinematografului „Gaudeamus” au fost stopate, astăzi, muncitorii de acolo şi-au reluat activitatea. Imediat la faţa locului au mers viceprimarii de ramură, care au intervenit și au cerut ca toată lumea să părăsească şantierul.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest caz a fost cerut și ajutorul Ministerului Afacerilor Interne.

„Reiterez: Lucrările de demolare a cinematografului sînt ilegale, pentru că se desfăşoară fără autorizație de desființare. Aceasta a expirat în martie 2020. În anul 2016 CMC a aprobat un PUZ cu multe încălcări, ce ridică multe semne de întrebare, în baza căruia, după demolare, proprietarul ar urma să ceară de la primărie autorizație de construcție pentru două blocuri cu circa 15 etaje”, a precizat acesta.


Ceban spune că „șmecherii” au realizat cîțiva ani în urmă planul urbanistic zonal, fără a se ţine cont de arhitectura acestei zone, unde între timp au mai fost construite alte clădiri.

„În zilele următoare va fi convocată ședința CMC, pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității și a anulare PUZ-ul actual, iar pe viitor va fi realizat un alt PUZ, ce va reglementa ce obiective pot fi construite în această zonă. Îmi pare rău că unii agenţi economici nu ţin cont de prevederile legale și nu au bunul simţ. Nu voi permite ca ilegalitățile să continue”, a conchis Ceban.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load