COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban, despre problema mirosului urît din capitală

Ion Ceban, despre problema mirosului urît din capitală

Problema mirosului urît în capitală persistă de ani de zile, iar abia acum s-a intervenit pentru a se schimba acest lucru. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Potrivit acestuia, s-a întreprins foarte multe lucruri la acest capitol. „Noi am acoperit acele lagune unde erau peste 500 de mii de tone de nămol. Care erau în proporție e 40 la sută sursa de miros din capitală. După care am intervenit pe acele geotuburi, care de 2,5 ani nu au fost eliberate de nămol. Noi am încercat să facem asta în luna februarie, și cînd am eliberat 4 din cele 18 geotuburi, a apărut prima fază de miros – aproximativ 10 zile și am renunțat la această idee.

Pentru prima dată nămolul este și deshidratat și dezinfectat. Ați văzut că acel nămol care este depozitat în acele lagune, practic nu are miros. Conform standardelor, miros trebuie să existe doar în zona stației de epurare – 500 de metri. Acum ceea ce avem și ne duce cu gîndul că avem o problemă în plus, este procesul de producere ceea ce începe cu cumpărarea cerealelor. Asta înseamnă mai multă producerea alcoolului, producătorul de pește, mulți alții care sînt implicați în această privință.


„Noi am prelevat probe de laborator pe calitatea apei și vreau să vă spun că sînt norme depășite, în unele cazuri de 2000 de ori, în alte cazuri de zeci de ori, ceea ce ne deranjează foarte mult. Asta înseamnă că acele eliminări care se fac în canalizațiile publice, nu corespund standardelor care ar trebui să fie”, a declarat Ion Ceban.

Edilul spune că a solicitat asistența autorităților publice centrale, pentru că municipalitatea nu are un laborator acreditat, ca să vedem ce se elimină și în atmosferă.

„Sînt procese de producere, pe care vrem să le înțelegem. Au rămas singurile suspiciuni deversărilor în bazinele acvatice. Din probele pe care le-am luat avem neregularități”, a conchis edilul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load