COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban, despre persoanele care nu respectă restricțiile impuse

Ion Ceban, despre persoanele care nu respectă restricțiile impuse

Celor care nu respectă regulile de timp de pandemie, li se vor aplica amenzi usturătoare. Cel puțin asta a spus primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Potrivit acestuia, de la începutul perioadei pandemice, Poliția Capitalei a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 29 de milioane de lei. Scopul municipalității nu este să amendeze oamenii, dar să îi facă mai responsabili.

„Îndemn în continuare cetăţenii să nu subestimeze pericolul infectării cu Covid-19 şi să respecte recomandările medicilor şi autorităţilor. Numărul de persoane infectate cu coronavirus este în creştere, iar asta ne determină să întreprindem măsuri mai drastice”, spune edilul.


Potrivit acestuia, de la începutul epidemiei şi pînă în prezent, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău au întocmit 1278 de procese verbale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie şi prevenire a îmbolnăvirilor cu noul tip de virus. În această perioadă au fost aplicate amenzi în sumă totală de peste 28 milioane lei.

Cele mai multe încălcări au fost documentate în sectorul Botanica al capitalei, urmate de sectorul Rîşcani. În 22 de cazuri au fost vizaţi agenţii economici sau persoanele juridice, care nu au respectat măsurile de prevenire a răspîndirii Covid-19.

„Poliţia capitalei este în continuare la datorie şi monitorizează, dar şi informează oamenii despre pericolul îmbolnăvirii cu coronavirus. În continuare Comisiile intersectoriale împreună cu oamenii legii vor verifica cum sînt respectate recomandările autorităţilor în pieţe, centre comerciale, dar și parcuri. Monitorizate vor fi şi persoanele aflate la autoizolare. Nu vă puneţi viaţa în pericol şi nu expuneţi riscului de infectare nici pe cei din jur”, a conchis edilul.

Amintim că de astăzi au intrat mai multe restricții în capitală. A redus orarul de circulaţie a transportului public, au fost interzise primblările în parcuri în grupuri mai mari de trei persoane, este interzis accesul copiilor la terenurile de joacă, iar persoanele de vîrsta a treia nu trebuie să iasă la distanțe mari de casă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load