Biserică improvizată într-un vagon, pe strada Petricani din capitală

Biserică improvizată într-un vagon, pe strada Petricani din capitală

Dumnezeu este peste tot. O știu credincioşii care vin să se roage în fiecare duminică la biserica improvizată într-un... vagon. 

Lăcașul a apărut acum 12 ani pe strada Petricani din capitală, datorită donațiilor. 

Pe din afară, singurele elemente care trădează specificul vagonului sînt cupola și cîteva clopote. Cel care a ținut ca pe dealul de lîngă Petricani să fie construită o biserică este Arhimandritul Serafim, fost stareț la Mănăstirea Hîrbovăț. 

„Locuitori din Petricani au spus să aducem vagonașul aici. L-au reparat, pentru că era demolat, de pe un deal de undeva l-au adus. O risipitură. Și încet-încet l-am reparat cu forțele noastre. Unul a adus o icoană, altul alta și cînd ne-am trezit, totul era frumos. Și oamenii de aur devin", a precizat Arhimandritul Serafim, parohul bisericii "Nașterea Sfîntului Ioan Botezătorul".

Cei 20 de metri pătrați sînt neîncăpători de sărbători.

„Venim din suburbie. Ne place să venim și aici, după posibilitate. Mergem și în sat, dar venim și aici", a spus o credincioasă.

„Vin la această biserică pentru că aici slujește preotul duhovnic al familiei noastre”, a afirmat un alt creştin.

„E un vagon, cum se zice, dar pînă la urmă este o bisericuță. Creștinii care vin aici, cu siguranță, simt că aici este o forță aparte și o legătură foarte mare între oameni și Dumnezeu", a subliniat o enoriaşă.

Parohul îşi doreşte să privatizeze terenul pe care este instalat vagonul și să ridice o construcţie mare. Doar că pentru lucrări sînt necesari 150 de mii de euro. Cu toate că lăcaşul activează din 2005 şi este recunoscut de Mitropolia Moldovei, Vadim Cheibaș spune că nu are informații despre această biserică şi nu ar putea comenta situaţia. 

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load