COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Înregistrarea lecțiilor online pe ultima sută de metri

Înregistrarea lecțiilor online pe ultima sută de metri

Autoritățile locale sînt pe ultima sută de metri în ceea ce privește înregistrarea lecțiilor online.

Despre aceasta a scris într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Ceban.

”Această inițiativă va fi primul pas de uniformizare a procesului educațional de la distanță și o bază, pe care va fi construită, etapizat, o infrastructură modernă și accesibilă cu resurse educaționale pentru profesori, elevi/copii, dar și părinți. Pentru a putea lansa la data de 20 aprilie, platforma digitală educatieonline.md, peste 211 profesori și 32 de echipe de filmare, sînt antrenați actualmente la filmările lecțiilor care vor avea o durată de circa 15 minute”, a scris edilul.

Potrivit lui, deja sînt înregistrate 640 de cursuri și ne propunem ca pînă pe 29 aprilie să avem filmate și plasate pe platforma online, aproximativ 2000 de lecții.

”Lecțiile online vor fi accesibile pe platforma educatieonline.md, pe YouTube și la posturile TV. Cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării, analizăm actualmente posibilitatea de a extinde proiectul la scară națională. În acest fel, vrem să oferim posibilitatea tuturor elevilor din republică de a avea acces la biblioteca online. Copii sînt viitorul nostru!”, a mai spus primarul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri